België derde duurste autoland in Europa

België derde duurste autoland in Europa

België derde duurste autoland in Europa

Print
België is het derde duurste autoland in de Europese Unie, na Duitsland en Frankrijk. Ons land is het duurst voor 6 modellen. De beste koopjes zijn dan weer te rapen in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een vergelijking van de verkoopprijzen van de meest verkochte automodellen in Europa.

Terwijl in de Europese Unie de verkoopprijzen van wagens in 2008 gemiddeld met 3,1% daalden, kostte een nieuwe wagen in België op 1 januari 2009 gemiddeld 1,5% minder dan een jaar eerder. Desondanks blijft België het derde duurste autoland in de Europese Unie, na Duitsland en Frankrijk.

Binnen de EU is België bovendien het duurst voor 6 modellen: de Citroën C2, Kia Picanto, Ford Fiesta, VW Golf, Land Roover Freelander en de Suzuki Grand Vitara. Voor de Kia Picanto betaal je hier 63% meer dan in Polen en de Audi A3 kost 28,3% meer dan in Zweden.

Verenigd Koninkrijk

Binnen de Eurozone is Finland het land met de goedkoopste wagens, gevolgd door Griekenland en Slovenië. Maar de goedkoopste auto's van de Europese Unie zijn te koop in het Verenigd Koninkrijk.

Liefhebbers van executive-, luxe-, terrein-, sportwagens en monovolumes kunnen heel wat besparen als ze die in Zweden kopen, dat maar liefst voor 11 van de 20 modellen in dit segment de laagste prijzen aanbiedt.

.

Nu in het nieuws