Uitbater broodjeszaak met de dood bedreigd

Uitbater broodjeszaak met de dood bedreigd

Uitbater broodjeszaak met de dood bedreigd

Print
Merksem - Sinds vorige woensdag heeft de uitbater van een broodjeszaak aan de Bredabaan bijna dagelijks de politie moeten inschakelen na doodsbedreigingen.

Stapels pv’s verzamelde Patrick De Coninck al. Want al meer dan een week wordt hij lastiggevallen en met de dood bedreigd door een man met een enkelband, en diens moeder. Aanleiding is een banaal geschil over metalen latten die al dan niet betaald zijn. “De politie is van goede wil en spant zich in om de zaak op te lossen, maar wat kunnen zij doen als de gevangenissen vol zitten?”, zucht Patrick.

Tien maanden geleden nam Patrick aan de Bredabaan 314 een leegstaand interimkantoor over. Hij bouwde het om tot broodjezaak. Toen Xinonix geboren was, bleek dat er aan één ding niet gedacht was: rolstoelgebruikers raakten niet over de hoge drempel.

“Geen probleem’, zei de vriend van een nichtje van mijn vrouw, ‘ik heb nog twee metalen latten die perfect kunnen dienen voor een rolstoel’. Ik kocht de latten van hem voor 150 euro, stom genoeg zonder hem een bewijs te laten tekenen. Sindsdien liggen ze in de winkel.”

Schelden en spuwen

Vorige woensdag stapte de moeder van de verkoper de broodjeszaak binnen en eiste haar latten terug. Die had Patrick volgens haar gestolen van haar zoon. “Uiteraard heb ik dat geweigerd. Toen ze begon te schelden en te spuwen, heb ik haar uit de winkel gezet”, zucht Patrick.

Wat begon als een banale ruzie, escaleerde nog dezelfde dag. “De verkoper kwam zijn moeder te hulp en begon keet te schoppen, mij uit te dagen en met de dood te bedreigen. Woensdag had hij zelfs een mes bij. Gelukkig heeft de politie hem kunnen onderscheppen, maar hij dreigt er mee terug te komen en de winkel te vernielen. Mijn vrouw en ik staan stijf van de stress en houden dit niet lang meer vol.”

Lange voorgeschiedenis

Het verbaast Patrick vooral dat de agressor een veroordeelde met een enkelband is. “Een enkelband zou een gunst moeten zijn bij goed gedrag, en geen vrijgeleide voor nieuw wangedrag.”

De politie bevestigt dat er een incident geweest is in de broodjeszaak op de Bredabaan. “De betrokken partijen leggen tegenstrijdige verklaringen af”, weet politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. Ook een getuige legde een verklaring af.”

Volgens de Antwerpse politie heeft het incident een lange voorgeschiedenis, en kadert de problematiek in een familiale situatie. “Het klopt dat de man die met het mes zou gezwaaid hebben, onder elektronisch toezicht staat”, vervolgt Lommaert. “Hij woont in de buurt van de broodjeszaak.” Wat er nu zal gebeuren met de man, is niet duidelijk.

Boris ROUSSEEUW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio