Plein Katerheidemolen wordt opgewaardeerd

Eens de kinderopvang in het nieuwe GIBO Mariaburg zit, wil Brasschaat het plein waarop de Katerheidemolen staat opwaarderen. Het café-restaurant zou daarvoor moeten verdwijnen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden aan GIBO Mariaburg wordt de kinderopvang in de Katerheidemolen annex café-restaurant ondergebracht.

“We hebben er even aan gedacht om een ruimte voor kinderopvang in het nieuwe aanpalende project aan het bankgebouw onder te brengen. Maar dat zou te duur worden. Daarom wordt het nu de molen en het aanpalende gebouw”, zegt schepen voor ruimtelijke ordening Myriam Van Honsté (Open Vld).

“Als de kinderopvang in de school klaar is, dan moet het plein opnieuw in zijn functie worden hersteld. Het café-restaurant kan dan best verdwijnen, op die manier komt de molen het best tot zijn recht”, vervolgt de schepen.

De Molenweg wordt dan heraangelegd met een apart fietspad. “Dat zal de veiligheid ten goede komen. Nu rijden fietsers en wagens een eindje samen over de weg”, voegt de schepen er nog aan toe.

JBRMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio