Soldaten leggen klinkers voor tehuis

Soldaten van het 18e Bataljon Logistiek uit Leopoldsburg leggen de volgende dagen voetpaden in klinkers bij tehuis ‘t Volderke in Meerhout.

De eerste compagnie Materieel van het 18e Baltaljon Logistiek uit Leopoldsburg mag zich al bijna twintig jaar peter noemen van ‘t Volderke, een tehuis voor mensen met een fysieke beperking in Meerhout.

De legereenheid doet meer dan geld inzamelen voor het tehuis. Woensdag en donderdag leggen de soldaten ongeveer 130 vierkante meter klinkers rond gebouw De Windroos, een leefgroep voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

“Het 18e Bataljon Logistiek onderhoudt meerdere peterschappen met zorginstellingen om hechte band tussen het leger en de gemeenschap te onderhouden. We verzamelen met verscheidene activiteiten ruim 18.000 euro op jaarbasis voor vier instellingen. Zo kunnen we ‘t Volderke 4.500 euro aanbieden."

"Maar onze soldaten zijn stevige jongens met handen aan hun lijf. Daarom steken we af en toe graag de handen uit de mouwen voor onze peterinstellingen. De mannen zien daar meteen het resultaat van”, vertelt luitenantkolonel Serge Soenen van het 18e Bataljon Logistiek.

Directeur Leo Verdonck van ‘t Volderke is opgetogen over de militaire hulp. “De paden in straatstenen zijn erg handig voor onze rolstoelgebruikers. Dit werk kwam erg goed aan want we breiden De Windroos verder uit. Het werk van de soldaten bespaart ons minstens 2.000 euro.”

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio