Bouw van serviceflats en dienstencentrum start volgend jaar

Beerse - Het OCMW van Beerse wil in 2010 starten met de bouw van 37 serviceflats en een nieuw dienstencentrum naast het Onze-Lieve-Vrouwrustoord.

Naast het Onze-Lieve-Vrouwrustoord in de Boudewijnstraat in Beerse verschijnen vanaf 2010 37 nieuwe serviceflats en een dienstencentrum. “Het gaat om flats waarbij we rekening houden met de noden van de bewoner”, zegt Josephine Daneels-Van den Bossche (CDE), voorzitster van het OCMW van Beerse.

“Zo is er een standaard en verstelbare keuken aangepast voor een rolstoelgebruiker en gaat een licht branden wanneer de deurbel gaat voor bewoners die minder goed horen. Acht van de 37 flats tellen twee slaapkamers.” Op hetzelfde perceel installeert het OCMW een dienstencentrum met een cafetaria, een computeren leesruimte, restaurant en hobbylokalen.

“We starten ook met een sociaal restaurant waar inwoners van Beerse voor een redelijke prijs kunnen komen eten”, vervolgt de voorzitster. “Het kapsalon voor de bewoners, dat zich nu aan de cafetaria bevindt, verhuist naar het dienstencentrum.” Ook de keuken van het rustoord krijgt een onderdak in het nieuwe gebouw.

Het OCMW laat een ondergrondse parking voor dertig auto’s onder het gebouw plaatsen. Een gang maakt een verbinding tussen het dienstencentrum en het bestaande rusthuis. Het OCMW wil nog voor de bouwvakvakantie de bouwaanvraag indienen.

Normaal gezien zouden de werkzaamheden begin 2010 kunnen starten. Het hele project kost in totaal 8,18 miljoen euro. De Vlaamse overheid levert een subsidie van 759.000 euro.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio