Zaal ondergaat facelift na 25 jaar

Feestzaal Spellenburg op de Heidehuizen in Mol bestaat 25 jaar. Reden genoeg om te feesten, maar de wijk geeft de zaal eerst een grondige opknapbeurt.

Is Heidehuizen een volwaardig gehucht van Mol? Deze vraag lokte al menige discussie uit. In de wijk ‘aan de andere kant van de Ring’ bestaat er geen twijfel over: Heidehuizen leeft. Met de enthousiaste wijkwerking valt er altijd wat te beleven.

Middelpunt van het gebeuren is vaak zaal Spellenburg. Al 25 jaar lang kan iedereen hier terecht voor privé- of verenigingsfeesten. Na 25 jaar intensief gebruik is de grote zaal aan een nieuw likje verf toe. Een groep vrijwilligers van de vzw Spellenburg sloegen de handen in elkaar en trokken de werkbroeken aan.

Kleurtje

“We pakken de verlichting aan, hangen nieuwe gordijnen en verkleinen het podium zodat er meer plaats vrijkomt om een dansje te wagen”, verduidelijken Erwin Stevens en Jan Vos van de wijkraad het opsmukplan. “Alles krijgt ook een fris nieuw kleurtje. Over de kleurkeuze is heel wat gediscussieerd, we hopen maar dat iedereen zich kan vinden in de verandering.”

De kosten van de facelift worden geraamd op 30.000 euro. Die hoest de vzw zelf op. De inkomsten van de zaal worden goed beheerd, zodat de groep zelfstandig kan bestaan.

Kapel

Complex Spellenburg bestaat uit verscheidene delen. Naast een grote zaal met keuken, is er ook een kleiner zaaltje met aparte kookruimte en een ruime inkomhal met vestiaire. De kapel werd onlangs ontwijd. Voor deze ruimte zoekt de wijk een gepaste bestemming.

“De kapel is volledig leeggehaald”, weten Jan en Erwin, “maar een definitieve invulling hebben we nog niet. Het is ook een beetje vreemd om in een vroeger gebedshuis bijvoorbeeld plots judo of volleybal te gaan beoefenen. Er circuleren verscheidene denkpistes, maar er is nog niets concreet beslist.”

Feest

Na het harde werk komt de tijd om te feesten. “De wijkraad en de vzw organiseert een groot buurtfeest voor 25 jaar Spellenburg op 12 september”, verklapt Erwin alvast.

“We maken er een familiedag van voor de mensen van Mol en omstreken. Iedereen kwam hier ooit wel een keertje feestvieren. Naast een reuzenbarbecue, optredens van livebands, gratis randanimatie en een terras met speciale feestbieren - Ne Spell en Ne Burgh - staat de zaal open voor een algemene inspectie en keuring van de uitgevoerde werkzaamheden.”

Nele CAEYERS

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio