Voormalig agent roofde 103.000 euro uit kluis

Print
Mol - Ex-agent Erwin M. roofde samen met Gert V. 103.000 euro uit de kluis van de oom en de tante van V. in Mol.

Het plan voor de overval ontstond aan de toog van een café. Gert V. (34) uit Balen vertelde ex-agent Erwin M. (54) uit Mol dat zijn oom en tante in hun huis in Mol veel geld bewaarden. Omwille van de crisis hadden ze het van de bank gehaald. Het duo lokte samen met een tot op heden onbekende derde man de argeloze familie uit haar huis.

Het echtpaar kreeg zogezegd telefoon van de Geelse politie met de vraag dat het zich wilde melden op het politiekantoor omdat het zich schuldig had gemaakt aan een vluchtmisdrijf. Het echtpaar snapte er niets van, maar ging toch in op het verzoek.

Ondertussen maakten de rovers bij het echtpaar 103.000 euro buit, al was het volgens de overvallers zélf maar 90.000 euro. Voor kopstuk Erwin M. vordert het Openbaar Ministerie twee jaar celstraf. Substituut-procureur Van Der Flaes noemde de ex-agent een schande voor het Molse politiekorps. Hij verweet M. ook nog altijd zijn mond te houden over de identiteit van de derde dader.

Tegen Gert V., die tijdens de inbraak de rol van chauffeur vervulde eiste de advocaat van het Openbaar Ministerie achttien maanden cel. De slachtoffers zijn inmiddels deels vergoed, maar eisen toch nog altijd 15.000 euro schadevergoeding, waarvan 2.500 euro voor morele schade.

De advocaat van M. vroeg om de straf te beperken tot de drie maanden voorhechtenis. De advocaat van V. hoopt er vanaf te komen met opschorting of een werkstraf. Het vonnis valt op 9 september.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio