Dakloze jongeman steelt om onderdak in cel te krjigen

Geel - Omdat hij van geen hout pijlen weet te maken, pleegt een dakloze man diefstallen. Die geeft hij vervolgens aan, zodat hij in de nor kan slapen.

Een jongeman van 22, zonder vast adres, maar geboren in Geel, verschijnt al voor de tweede maal voor de strafrechter in Turnhout omdat hij diefstallen pleegt in de hoop dat die hem een dak boven zijn hoofd en een maaltijd in de gevangenis zullen opleveren.

De jongeman zijn jeugd liep niet van een leien dakje: hij verzeilde van de ene instelling in de andere. Na zijn ontslag uit die opvangcentra, bij zijn meerderjarigheid, kwam hij in aanraking met slechte vrienden, met drugsgebruik tot gevolg.

De feiten waarvoor hij terechtstaat, vallen eerder te catalogeren onder de rubriek ’bizarre fenomenen’: hij pleegde een diefstal in één van de instellingen waarin hij had verbleven en stapte vervolgens naar de politie om zijn euveldaad op te biechten. Daar noteerden ze de zaak en stuurden ze hem opnieuw de straat op.

Daarop ging de jongeman opnieuw naar de instelling en deed de diefstal nog eens over. Alleen verwittigde hij nu de directie van het feit dat hij had gestolen. Resultaat: de politie pakte hem op, de onderzoeksrechter hield hem aan en hij moest de gevangenis in. Opdracht volbracht dus.

“Een noodkreet”, meende zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie erkende dat de feiten werden gepleegd om onderdak te krijgen, maar waarschuwde dat dit niet de eerste keer was en dat de kerel dringend zijn leven op de rails moest krijgen. De rechtbank velt het vonnis op 24 juni.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio