Vier cafés staan te koop in stadskern

Turnhout - In het Turnhoutse centrum hangt op maar liefst vier cafés het bordje ‘te koop’. De crisis slaat toe.

In het hartje van Turnhout zoeken vier horecazaken naar een nieuwe eigenaar. Het gaat om de (vroegere) cafés ’t Vraagteken in de Kwakkelstraat, Vertigo in de Kwakkelstraat- Otterstraat en Lindenhof en Six in de Warandestraat. Het zoveelste teken dat de crisis bikkelhard toeslaat?

“Enkele cafés staan al even leeg”, zegt zaakvoerder Axel Verrees van makelaarskantoor Kempenhuys, dat drie van de vier panden in zijn portefeuille heeft. “Het is ook niet altijd eenvoudig om zoiets te verkopen. Dikwijls is de café-inrichting goed in orde, maar laat de rest wat te wensen over. Of er opnieuw café moet komen? Dat hangt af van de eigenaar. Ik heb kandidaat-kopers die met hun pand iets totaal anders willen doen.”

Volgens provinciaal voorzitter Ed Van Den Ouwelant van HoReCa Vlaanderen is het eerder toeval dat er op dit moment in Turnhout zoveel te koop staat. “Maar het water staat veel uitbaters wel aan de lippen”, zegt hij.

“We hopen heel erg dat de overheid instemt met de btw-verlaging. Anders vrezen we voor de komende periode een stortvloed aan faillissementen in de sector. Ik zie niet gauw nieuwe uitbaters opduiken, want de instapdrempel is erg hoog. En met de crisis gaan de mensen niet meer op café.”

HO

www.kempenhuys.be
www.2hm.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio