Bedienden Aleris gaan niet staken

Duffel - Er is een akkoord over een sociaal plan voor de bedienden bij aluminiumbedrijf Aleris.

Bij Aleris hebben de bedienden woensdagvoormiddag het voorstel van de directie voor een sociaal plan aanvaard. Ze gingen tijdens een personeelsvergadering met 58 procent van de stemmen akkoord. Er zullen dus geen acties volgen. “Het conflict is van de baan”, zegt Koen De Kinder (LBC-NVK).

“Een zeventigtal mensen komt in aanmerking om met brugpensioen te gaan vanaf 52 jaar. De anderen kunnen enkel rekenen op het wettelijke minimum. Zij kunnen individueel naar de arbeidsrechtbank stappen voor een hogere opzegvergoeding.”

Tewerkstellingscel

De komende dagen concretiseren directie en vakbonden het sociaal plan. “Op 26 juni krijgen 510 arbeiders en bedienden hun ontslag”, zegt De Kinder. Eerder was al beslist dat er die vrijdag geen productie is, maar dat alle werknemers individueel op de hoogte worden gebracht van eventuele gevolgen."

"Getroffen werknemers worden ondersteund door een tewerkstellingscel in hun zoektocht naar ander werk, maar de vakbondsman vreest dat er weinig jobs zijn. “Momenteel is de markt verzadigd voor mensen met deze competenties in de regio”, meent De Kinder.

BEPR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio