Bracke stopt als hoofdredacteur bij nieuwsdienst VRT

Bracke stopt als hoofdredacteur bij nieuwsdienst VRT

Bracke stopt als hoofdredacteur bij nieuwsdienst VRT

Print
Siegfried Bracke keert wellicht terug op het scherm. Bracke verlaat de geherstructureerde hoofdredactie van de nieuwsdienst van de VRT en wordt terug anker van radio- en televisieprogramma's.

Vanaf 1 juli komt er een nieuwe, afgeslankte structuur op de nieuwsdienst van de openbare omroep. Siegfried Bracke en Pieter Knaepen verlaten het college en er blijven drie hoofdredacteurs over.

Vrieleman

Liesbet Vrieleman zal het college voortaan voorzitten. Daarnaast krijgt zij de verantwoordelijkheid over de gemeenschappelijke middelen en over het online nieuwsaanbod toegeschoven.

Hoofdredacteur Wim Willems zal de nieuwsuitzendingen op radio en televisie onder zijn hoede nemen. Kris Hoflack wordt hoofdredacteur voor alle duidingsprogramma's op radio en televisie.

Crossmediale structuur

De crossmediale structuur van de eengemaakte nieuwsdienst, zoals die een tijdje geleden werd uitgetekend blijft behouden. De drie hoofdredacteurs nemen samen de beslissingen over algemeen beleid, visie, strategie en deontologie en bij discussie krijgt Liesbet Vrieleman het laatste woord.

Bracke weer op het scherm

De twee hoofdredacteurs die het college verlaten blijven tewerkgesteld bij de openbare omroep. Pieter Knaepen zal voortaan waken over de kwaliteitszorg voor heel de VRT. Siegfried Bracke zal terug op het scherm verschijnen als anker voor radio- en televisieprogramma's.

De week voorafgaand aan de verkiezingen was Bracke al even terug te zien als presentator van De Stemming '09.

.

Nu in het nieuws