Jongeren bekleden truck met Clics

Jongeren bekleden truck met Clics

Jongeren bekleden truck met Clics

Heist-op-den-Berg - Negen leerlingen van het Centrum voor Deeltijds Onderwijs in Heist gaan een vrachtwagen bekleden met 100.000 Clics-bouwsteentjes.

“Rond de vrachtwagen komt een houten skelet, dat we bekleden met een soort zeil van Clics-blokjes” legt begeleider Koen Frederickx uit. “We wilden eigenlijk een formule 1- wagen bekleden met Clics, maar we kregen de plannen van de racewagens niet te pakken."

"Toen we teleurgesteld terugkeerden na een vruchteloos bezoek aan Ferrari, zagen we een vrachtwagen rijden. Meteen ontstond het idee om in de plaats een truck te bekleden. Sinds 8 juni zijn dagelijks vijf tot zes leerlingen de hele dag aan het het Clics’en”, zegt Frederickx.

Doorzichtig

Het bedrijf Clics zag het plan meteen zitten. “Voor ons project hebben ze speciaal doorzichtige bouwsteentjes gemaakt, die achteraf ook op de markt gebracht worden”, zegt Jan Reymenants, coördinator van CDO Heist.

Zondagnamiddag, tijdens de opendeurdag van de basisschool Campus Hof van Riemen, wordt het resultaat voorgesteld. Clics laat ook een speelkasteel voor de kinderen aanrukken. Achteraf mag de school alle stukjes verkopen. De opbrengst gaat naar De Mobiele School, een Belgische organisatie die zich inzet voor straatkinderen in de hele wereld.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio