Betonbalk in voetballoge verzakt

Een betonnen balk van de loge in sportcentrum Doelvelden in Berlaar is verzakt. Een stabiliteitsingenieur moet de ernst van de zaak onderzoeken.

Het gemeentebestuur heeft de voorbije maanden alle gemeentelijke gebouwen laten onderzoeken. “We wilden de staat van onze gebouwen kennen”, legt burgemeester Walter Horemans (CD&V) uit. “Dat leert ons wat we er in de toekomst best mee doen: renoveren, verbouwen of vervangen. Zo hebben we onder meer vastgesteld dat er in de pastorie van Gestel problemen zijn met de ramen en dakgoten. Dankzij dit onderzoek weten we ook hoe dringend eventuele ingrepen zijn, zodat we een planning kunnen opmaken die budgettair mogelijk is.”

Het opmerkelijkste mankement doet zich voor in het gemeentelijke sportcentrum Doelvelden in de Welvaartstraat. “In een gebouw dat later bijgebouwd is, vertoont een betonnen balk een verzakking. Dat is zelfs met het blote oog te zien. Ik heb onmiddellijk de opdracht gegeven om een stabiliteitsingenieur aan te stellen. Die moet het precieze probleem en de ernst ervan vaststellen. Het gebouw waarover het gaat, doet dienst als loge van de voetbalclub en werd het voorbije seizoen nog gebruikt”, zegt Horemans.

Voordelig

Misschien heeft deze tegenslag toch nog een voordeel voor het gemeentebestuur. In opdracht van de rechtbank moet een schatter de waarde van de gebouwen van het sportcentrum bepalen. Dat bedrag moet de gemeente dan aan de nv Rita Promotions betalen, die de gebouwen liet bouwen. Door de gebreken kan het bedrag dat de gemeente moet betalen, dalen. “Het schatten verloopt wel moeilijker dan verwacht”, geeft burgemeester Horemans nog mee.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio