Racing Genk praat met Istvan Bakx

KRC Genk heeft verregaande interesse voor Istvan Bakx, de Nederlandse linksbuiten die einde contract is bij KV Kortrijk. Volgens sommige bronnen zou Genk een driejarig contract klaarliggen hebben voor de 23-jarige spits die transfervrij kan overstappen.

kscherpenberg

Bij Genk wilde men gisteravond het nieuws bevestigen noch ontkennen. Istvan Bakx zelf bevestigde ons wel dat hij al een gesprek met algemeen directeur Dirk Degraen achter de rug heeft. Volgens Bakx heeft hij echter ook nog aanbiedingen van Kortrijk (George Leekens belde Bakx persoonlijk met de vraag of hij wilde blijven) en een derde Belgische club.

Van Hout

Dat Genk voor Istvan Bakx gaat, verbaast niet. Bakx werd in 2007 ontdekt door Hein Vanhaezebrouck zelf, toen de oud-speler van Sparta Rotterdam zonder club zat. Door zijn sterke prestaties bij KV Kortrijk schopte hij het zelfs tot de voorselectie van het Nederlands Olympisch elftal.

Vanhaezebrouck had eerder al aangegeven dat hij eventueel een of meerdere spelers van Kortrijk zou meebrengen naar Genk. Ook de Limburgse keeper Kristof Van Hout wordt in dat opzicht genoemd in het geruchtencircuit.

RCo/MG/BB/StJo/ES

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws