Werkzaamheden aan Boulevardbrug starten opnieuw

De aanleg van de rotonde tussen de Boulevardbrug en de Rupelbrug worden opnieuw opgestart. De werkzaamheden lagen stil wegens problemen met de stabiliteit.

Voor de bouwvakantie worden de werkzaamheden aan de rotonde tussen de Boulevardbrug over het Kanaal en de Rupelbrug aan de kant van Klein-Willebroek heropgestart. Ook de aansluitende wegen worden daarbij onder handen genomen.

De werkzaamheden gingen eind 2007 al van start. Nadat het terrein werd ontbost en genivelleerd, begonnen de voorbereidingen voor de aanleg van de funderingen voor de nieuwe wegenis. Daarbij ondervond de aannemer stabiliteitsproblemen.

Bodem

De bodem bleek sterk te lijden onder het getijdepeil van de nabijgelegen Rupel. De grond moest langer bezinken. Uit voorzorg werd inmiddels ook beslist dat de funderingen voor de nieuwe wegenis dieper worden aangebracht dan gepland.

Hierdoor zal de einddatum van de werkzaamheden aan dit gedeelte van het project van de Boulevardbrug verschuiven naar eind 2009, zo’n drie maanden later dan verhoopt.

Verbinding

Ondertussen vorderen de werkzaamheden aan de afbraak van de oude brug en en werd gestart met het verlagen van de Gansbroekstraat en de Boomsesteenweg. Beide wegen worden met elkaar verbonden aan de kant van Willebroek en Puurs onder de nieuwe Boulevardbrug. Die werkzaamheden moeten in mei volgend jaar achter de rug zijn.

JB

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio