Concentra en Corelio lanceren "Facebook voor overledenen"

Concentra en Corelio hebben samen de website inmemoriam.be gelanceerd, dé referentie voor online rouwberichten in België. Concentra en Corelio hadden beiden al eigen sites, maar brengen voortaan de bestaande websites inherinnering.be, souvenez-vous.be en inmemoriam.be onder in de nieuwe, interactieve site inmemoriam.be.

ssimons

www.inmemoriam.be is een community site waar je herinneringen kan ophalen aan overleden dierbaren. In een moeilijk periode kan je er uiting geven aan je verdriet en troost vinden in de berichten en reacties van familie, vrienden of andere kennissen.

Eric Christiaens, corporate director Corelio Classifieds: "De site inmemoriam.be kaart het thema 'rouwen' sober, respectvol en sereen aan. Een overlijden is een zeer emotioneel gebeuren. Mensen hebben de behoefte om hierover met elkaar te communiceren en elkaar te steunen, en daar reiken we hen de middelen voor aan."

Voor het grote publiek zijn er heel wat interactieve instrumenten voorhanden, vervolledigt Valerie Frippiat, product manager bij Corelio: "Surfers kunnen zelf herdenkingspagina's maken voor overledenen en deze voorzien van teksten, foto's , video's... Zo blijven overledenen op een zekere manier verder 'leven' online."

Facebook voor overledenen

"En er is nog meer", vervolgt Evy Nulens, product manager Concentra. "Particulieren kunnen zelf hulde brengen aan overleden bekende personen en hun biografie online raadplegen. De interactieve website inmemoriam.be biedt het grote publiek ook de kans om nabestaanden online te condoleren indien er een rouwregister is geopend op vraag van de familie. Spreek dus inderdaad gerust van een stijlvol, respectvol Facebook voor overledenen", rondt Evy af.

Paul Verwilt, directeur Classifieds Concentra vult aan: "Ook de begrafenisondernemers zullen een toegevoegde waarde ondervinden: buiten een nog grotere online zichtbaarheid voor hun bedrijf is er een hele reeks aan vernieuwende en toekomstgerichte oplossingen beschikbaar. Begrafenisondernemers kunnen onder andere hun bedrijf en dienstenpakket uitgebreid voorstellen door het plaatsen van foto's of videomateriaal. Door het partnership met Corelio hebben wij veruit het sterkste aanbod op de markt voor begrafenisondernemers, multimediaal en op maat van hun sector. Op deze wijze loodsen wij dit klantensegment de interactieve wereld in."

Vastgoed

Jobs in de regio