"Zestig meter hoog boven de stad zweven, is cool"

Print

Zestig meter hoog boven de stad zweven, is cool

Antwerpen - Met een rode loper voor de kassa en dienbladen vol champagne is woensdag de Stratosphere geopend. De nieuwste attractie van de Sinksenfoor werd meteen enthousiast onthaald.

Openingsfeestje

Zowel aan de kassa als voor de Stratosphere zelf staat het vol bloemstukken, elegante dames lopen met dienbladen vol hapjes en champagne over de rode loper, en schepen Luc Bungeneers (Open Vld) knipt plechtig het rode lint door dat voor de kassa hangt.

Een echt openingsfeestje dus voor de nieuwe attractie van de Sinksenfoor woensdag. Maar hét moment is natuurlijk als iets na 16u de eerste mensen naar boven gaan.

Bungelende voetjes

Alle bezoekers van de foor draaien hun gezicht de lucht in om de gondeltjes te kunnen blijven volgen. Tot de toeschouwers alleen nog maar bungelende voetjes zien.

Renilde Meulmeester (30) uit Brasschaat geeft haar vriend Joey Buter (26) hoog boven Antwerpen een dikke kus. “Dan hoef ik tenminste even niet naar die diepte te kijken”, roept ze naar fotograaf en ondergetekende, die één gondeltje verderop zitten. “Maar het uitzicht is wel prachtig. Ik ben niet zo'n fan van die enge attracties, maar zo'n zweefmolen is tof.”Anna De Ceulaer (11) is jarig, en mag als verjaardagscadeau de nieuwe attractie testen. “Samen met mijn meter”, vertelt ze. “Mijn moeder durft niet, die staat beneden.” Anna gaat wel vaker naar de foor. “Ik denk dat ik zes of zeven keer per jaar naar de kermis ga. Al mag ik niet meer dan drie attracties per keer doen. Maar dit is écht een toffe. Ik dacht dat het eng zou zijn, maar het is vooral heel mooi. En ik kan de hele foor zien!”

"Rust uitstralen"

Uitbater Eduard Vlasselaerts verwacht vooral veel families. “Voor de snelheid komen mensen niet naar de Stratosphere. Wij willen rust uitstralen. En mensen een fantastisch uitzicht geven over Antwerpen.”

De Stratosphere staat naast de Booster Maxxx en schuin tegenover het reuzenrad. Een ritje kost 5 euro per persoon.Top vijf snel én hoog

1. De Stratosphere zweeft op 60 meter hoogte boven de foor.
2. De Katapult wordt 75 meter hoog de lucht in geschoten met 3,5g.
3. De Booster Maxx is hoog (55m) én snel (2g).
4. Het wiel van het reuzenrad komt 50 meter hoog.
5. De eclips is iets minder hoog (45m) maar wel supersnel (2,5g)

Maaike FLOOR

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio