Lijk tienermeisje opgegraven om bruid te zijn

Lijk tienermeisje opgegraven om bruid te zijn

Lijk tienermeisje opgegraven om bruid te zijn

Print
In China zijn vijf personen gearresteerd nadat ze het stoffelijk overschot van een jong meisje hadden opgegraven. Het dode meisje moest bruid spelen voor een jongeman die bij een auto-ongeval om het leven was gekomen.

De mannen werden betrapt toen ze het lichaam van een meisje dat zichzelf vergiftigde na het afleggen van slechte examens, opgroeven.

Onder de verdachten bevindt zich de vader van de omgekomen jongeman, die zijn vier medeplichtingen (omgerekend) zo'n 3.000 euro betaald zou hebben om een vrouw te vinden die zijn zoon kon vergezellen in het hiernamaals.

Ceremonie

In landelijke gebieden in China is het al eeuwen een gewoonte dat dorpelingen een partner zoeken wanneer hun kind als single sterft. Een huwelijksceremonie wordt georganiseerd, en de lichamen van het bruidspaar worden samen begraven. Dat is nu verboden, maar in landelijke gebieden blijft het fenomeen opduiken.

Vorig jaar werd er in het zuiden van China nog een bende gearresteerd die - toen er een schaarste aan vrouwenlijken was - jonge vrouwen wurgde om ze vervolgens als dode bruid te verkopen.

.

Nu in het nieuws