Guy Swinnen schaart zich achter Hechtelse rockradio

Guy Swinnen schaart zich achter Hechtelse rockradio

Guy Swinnen schaart zich achter Hechtelse rockradio

Print
Michel Vanderfeesten, de man achter de Noord-Limburgse radiozender FM Goud, pakt weldra uit met Planet Rock, een digitale radiozender waar klassieke rock van de jaren ‘60 tot nu aan bod zal komen. Van dj’s is voorlopig geen sprake, al zal zelfverklaard sympathisant Guy Swinnen op 1 juli de eerste twee uren naar zijn hand zetten.

In de Verenigde Staten en ook in de ons omringende landen zijn radiozenders die in klassieke rock gespecialiseerd zijn schering en inslag. De database van Planet Rock is gebaseerd op die van gelijkaardige stations in Nederland en Duitsland en bevat zo’n 5.000 nummers.

Gat in markt

Daaronder een heleboel klassiekers van onder meer The Beatles, The Rolling Stones en Led Zeppelin, maar ook van ‘jongere’ artiesten zoals U2 of Coldplay en landgenoten zoals De Kreuners, Gorki en The Scabs. “Het is een gat in de markt”, vindt Scabs-frontman Guy Swinnen, die op 1 juli alvast zijn persoonlijke top tien zal toelichten.

“De mensen die van rock houden, blijven vandaag op hun honger zitten. Op Radio 1 wordt er meer gepraat dan muziek gedraaid, en Studio Brussel doorspekt gitaarmuziek steeds vaker met dance en electronica. Niks mis mee, maar wie zoals ik ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin integraal wil beluisteren, kan op dit moment op geen enkele Vlaamse zender terecht.”

Bedoeling is met de uitzendingen te starten via www.planetrock.be, maar Vanderfeesten hoopt snel mee opgenomen te worden in het radioaanbod van de digitale spelers op de Vlaamse markt. Onder meer met INDI en Telenet zijn daarover al gesprekken gevoerd.

StVa

.

Nu in het nieuws