Vermaelen vrijdag naar Londen om bij Arsenal te tekenen

Vermaelen vrijdag naar Londen om bij Arsenal te tekenen

Vermaelen vrijdag naar Londen om bij Arsenal te tekenen

Print
De transfer van Thomas Vermaelen naar Arsenal is rond. Vrijdag vliegt de 23- jarige verdediger naar Londen voor de medische keuring en om de laatste details af te ronden. Normaal tekent hij voor vier jaar.

al een akkoord met Ajax over de transfersom, die rond de 12 miljoen euro bedraagt. Daarmee wordt hij de tweede duurste Belgische voetballer ooit, na Fellaini.

Fantastische club

De onderhandelingen over de persoonlijke voorwaarden sleepten lange tijd aan, omdat zijn manager Soren Lerby bekendstaat als een bikkelharde onderhandelaar. “De handtekening is er nog niet, maar alles komt in orde”, bevestigde Vermaelen ons gisteren aan de telefoon.

“Vrijdag vlieg ik naar Londen om me medisch te laten keuren. Daarna hoop ik mijn handtekening te zetten. Jongens, ik voel me zó trots. Arsenal is een fantastische club, als kind zag ik ze al graag."

Germinal Ekeren

Arsène Wenger staat voor mooi, aanvallend voetbal en durft met jonge talenten te werken. Dat spreekt me enorm aan. Niet dat dat de doorslag gegeven heeft. Als een club als Arsenal voor de deur staat, dan gá je.”

Vermaelen begon zijn voetbalcarrière bij Germinal Ekeren en kwam, na de fusie, in de opleiding van Germinal Beerschot terecht. Op 19-jarige leeftijd trok hij naar Ajax in het kader van het samenwerkingsverband tussen de twee clubs.

Emirates Stadium

In 2004 maakte hij al zijn debuut voor de Amsterdammers en groeide nadien uit tot een basiskracht bij de Nederlandse topclub én bij de nationale ploeg. De transfer naar Arsenal is de bekroning van zijn gestaag opgaande carrière. “Ik ben zo trots dat ik dit als 23-jarige Antwerpenaar realiseer.

Als ik vrijdag in het Emirates Stadium sta, zal ik zwaar onder de indruk zijn. Er gaat heel wat veranderen in mijn leven. Komend seizoen sta ik plots tegen de beste spitsen ter wereld. Dat schrikt me niet af, ik ga alles geven wat in mijn lijf zit. Dit is één van de mooiste dagen uit mijn leven.”

Steven Tuyls

Meer sportnieuws