"Naar de volgende ronde voor de kijkcijfers"

Naar de volgende ronde voor de kijkcijfers

"Naar de volgende ronde voor de kijkcijfers"

Print
In Vlaanderen starten de audities pas volgende week, maar in Nederland zijn de opnames van ’K2 Zoekt K3’ al bezig. De zoektocht naar het nieuwe K’tje heeft al een aantal verrassingen opgeleverd. Ook enkele jongens blijken de bekende meidengroep te willen vervoegen.

Ongeveer 4.000 personen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan de zoektocht naar het nieuwe K3-lid. In ruim 99% van de gevallen waren dat uiteraard jonge dames, maar in de massa werden ook enkele kerels opgemerkt. Eén van hen is Tommy Zwartjes (17) uit het Nederlandse Heerhugowaard (rechts op de fotomontage).

Tikkeltje bizar

Hij deed mee aan de audities in de Rotterdamse Ahoy, en kreeg er prompt te horen dat hij door mocht naar de volgende ronde. “Sommige meisjes vonden het wel een tikkeltje bizar dat ik meedeed”, zegt Zwartjes. “Maar ik zag er geen probleem in. Er stond immers niet in het wedstrijdreglement dat je van het vrouwelijk geslacht moest zijn.”

En wat vond de jury van Tommy? “Ze waren stomverbaasd toen ik binnenkwam. Maar ze hebben me eerlijk gezegd dat ze eigenlijk een vrouw zochten. Waarom ik dan toch door mocht, weet ik eigenlijk niet. Misschien heb ik echt talent. Maar waarschijnlijk is het een stunt voor de kijkcijfers...”

Teleromeo

De uitzendingen komen vanaf eind augustus op het scherm.“Toen ik mijn vriendin Anna vertelde dat ik ging meedoen, schoot ze meteen in de lach. Maar ze is ook nieuwsgierig en wil absoluut de beelden zien. Tijdens de auditie zong Tommy zijn versie van de K3-hit ‘Teleromeo’.

“Dat was best vreemd, omdat het nummer gaat over je ideale man. De jury vroeg zich af waarom ik dat gekozen had, maar ik moest van de productie verplicht dat nummer zingen. Verder moest ik mezelf gewoon ‘verkopen’.” Wat denkt Tommy eigenlijk aan K3 te kunnen bijdragen? “Ik denk dat je door de keuze voor een jongen de doelgroep nog kunt vergroten. Daarbij zie je om je heen al jongetjes luisteren en meedansen op de muziek van K3, dus helemaal meisjesachtig is het ook weer niet.”

Voor Tommy is het overigens de eerste keer dat hij op televisie komt. “Nooit eerder had ik me voor zoiets ingeschreven. Zangervaring? Ik heb wat musicals en amateurprojecten gedaan, maar allemaal vrij lokaal.” Zelf blijkt Tommy niet de allergrootste K3-fan van de wereld te zijn.

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik hun muziek nooit op de voet heb gevolgd. Je moet me geen liedjesteksten voorschotelen want ik ken ze echt niet. Ik heb me vooral ingeschreven omdat ik een grote fan ben van Gert Verhulst en Studio 100. En wie weet is dit wel een opstapje om voor Studio 100 te kunnen werken. Ik hoop dat Gert dit leest en contact met me opneemt. Dat zou fantastisch zijn!”

Tom VETS