Schepen Maria Vekemans neemt in oktober ontslag

Schepen Maria Vekemans (CD&V/N-VA) neemt op 1 oktober ontslag als schepen van de stad Lier. Ze is al de tweede CD&V-schepen die dit jaar de Lierse politiek voor bekeken houdt. Dit zorgt opnieuw voor een stoelendans en zelfs voor een herschikking van de bevoegdheden.

cvanrompaey_fr

"Ik wens na een politieke carrière van twintig jaar tijd te maken voor andere dingen en tegelijkertijd plaats te bieden aan de jongere generatie van CD&V-mandatarissen", zegt Vekemans, die haar politieke loopbaan in de OCMW-raad begon. Sinds januari 1995 zetelt Vekemans als gemeenteraadslid om in maart 1996 schepen te worden. Van 2001 tot eind 2006 was ze OCMW-voorzitter. Sinds januari 2007 is zij schepen van Burgerlijke stand, Gezinsbeleid, Senioren, en Gehandicapten.

Vekemans wordt als schepen door fractieleider Gert Van Eester opgevolgd. Dit zorgt voor een wissel van bevoegdheden tussen schepen Koen Breugelmans (CD&V/N-VA) en Van Eester. Koen Breugelmans behoudt Personeelszaken, staat Landbouw, Milieu-, Afval- en Waterbeleid af aan Gert Van Eester en krijgt de bevoegdheden van Maria Vekemans in de plaats. Breugelmans die dus amper zes maanden schepen is en zich nog volop moet inwerken, mag zijn bevoegdheden binnenkort alweer afstaan.

"Na de schepenwissel tussen Sofie D'Hulst (Lier&Ko) en Els Van Weert (Lier Leeft) en het vertrek van Rita Van den Bulck (CD&V/N-VA) heeft nu schepen Maria Vekemans dus haar ontslag aangekondigd. Bovendien maakt vanaf 1 januari 2010 schepen Frank Boogaerts (CD&V/N-VA) nog plaats voor Annemie Schuermans (Lier Leeft) en vervangt Patrick Tersago (LDD) John Vermeulen als schepen én OCMW-voorzitter. Door deze stoelendans zullen vijf van de acht schepenfuncties van persoon verwisseld zijn, wat uiteraard nefast is voor de continuïteit van het beleid", reageert Jan Mortelmans (Vlaams Belang).

Burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) ziet het net anders. "Zoveel wissels zijn niet ideaal voor het beleid, maar dit hoeft geen onoverkomelijk probleem te stellen. Ook in het wisselen van de bevoegdheden tussen de schepenen Breugelmans en Van Eester zie ik geen probleem. Dat meerdere schepenen verschillende domeinen kennen, is zelfs een meerwaarde."

CHRIS VAN ROMPAEY

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio