Huisvestingsmaatschappij vermindert wachttijd sociale woning

Wie van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) een sociale woning wil huren, moet daarvoor gemiddeld drie jaar wachten.

cvanrompaey_fr

De LMH is er dus in geslaagd om op één jaar tijd de wachttijd met bijna twee jaar te doen dalen. "Omdat dit nog te lang is, plannen we in de komende jaren nog verscheidene nieuwe projecten. Momenteel zijn we volop bezig met negen nieuwe eengezinswoningen in de Zon- en Maanstraat en met achttien appartementen aan de Lispersteenweg, waar café Belgrado stond", zegt voorzitter Ludo Peeters (Lier&Ko).

"Maar er staan ook nog heel wat projecten in ons orderboekje", gaat directeur Marc Vanden Eynde (foto) verder. "Zo gaan we in de Florent Van Cauwenberghstraat negentien nieuwe appartementen bouwen. Op de site Withof aan de Sander de Vosstraat in Koningshooikt komen 34 woongelegenheden en een klein gemeenschapscentrum. Het grootste nieuwbouwproject met 77 woongelegenheden situeert zich in de Rivierstraat. Helaas zit dat project vast, omdat niet alle eigenaars meewillen."

Uit het jaarverslag van de LMH blijkt dat heel wat grote woningen bewoond worden door te kleine gezinnen. Dat heeft vaak te maken met de kinderen die intussen het ouderlijk huis hebben verlaten en de ouders die alleen achterblijven. Bij gebrek aan alternatief blijven zij in hun veel te grote woning.

"Daarom wil de LMH in de komende jaren werk maken van een gevarieerd aanbod in iedere wijk. In eerste instantie gaat de aandacht naar de wijken Donk en Onze-Lieve-Vrouw (Mechelpoort). Daar zijn nu geen aangepaste appartementen voor oudere huurders die hun grote woning willen ruilen voor een kleiner, meer aangepast appartement in dezelfde wijk", stelt Marc Vanden Eynde.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio