"De NMBS promoot shoppen in het buitenland"

De NMBS promoot shoppen in het buitenland

"De NMBS promoot shoppen in het buitenland"

Print
UNIZO-Limburg is niet te spreken over de radiospot waarin de NMBS - een overheidsbedrijf - Belgen aanzet om met de trein te gaan shoppen in Maastricht. Daar zijn de zomerkoopjes al begonnen terwijl de Belgische winkels in deze sperperiode niet met korting mogen verkopen.

“Handelaars en horeca-uitbaters vragen zich af of het de bedoeling is om met ons belastinggeld promotie te voeren voor shoppen en eten in het buitenland”, zegt communicatieverantwoordelijke Nele Schoofs van UNIZO-Limburg.

“Wij hebben begrepen dat de NMBS zijn vervoersaanbod promoot, maar we stellen ons wel vragen bij het expliciet promoten van buitenlandse consumptie, zeker nu aan onze kant van de grens de sperperiode geldt en in Nederland de zomerkoopjes al begonnen zijn.”

“Geen belastinggeld”

Volgens de NMBS steekt er geen cent belastinggeld in de Maastrichtcampagne. “De promotie is betaald met geld van de stad Maastricht, de provincie Nederlands-Limburg en de commerciële inkomsten van internationaal reizigersverkeer”, verduidelijkt NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts.

Marij WYERS

Nu in het nieuws