Lokerse vroedvrouw is gelukkigste werknemer

Lokerse vroedvrouw is gelukkigste werknemer

Lokerse vroedvrouw is gelukkigste werknemer

Print
Lokeren - Thea Van Rumst (43) van het AZ Lokeren is uitgeroepen tot Gelukkigste Werknemer. "Vroedvrouw is een droomjob".

Het begon met het spontaan invullen van een vragenlijst. Het eindigt met de titel gelukkigste werknemer en een reis naar Kenia. Het verhaal van Thea Van Rumst: "Ik was aan het surfen op het internet en eerder toevallig kwam ik bij die wedstrijd. De eerste vraag was of ik fluitend naar het werk ging, ik antwoordde eerlijk ja. De volgende vraag was of ik alles graag doe, ik antwoordde opnieuw eerlijk ja en zo ging dat verder."

"Na een telefonische uitnodiging van de jury, besefte ik pas dat het ernstig was. Na dat jurygesprek werd me meegedeeld dat ik op woensdag 17 juni zou geïnformeerd worden. Ik wist niet op welke manier maar toen de directeur van het AZ Lokeren me belde met de vraag om naar zijn kantoor te komen wist ik dat dit een smoesje was", doet Thea Van Rumst haar verhaal over de verkiezing Gelukkigste Werknemer.

"Vroedvrouw is een droomjob, ik ben ook bijzonder trots op die titel. Een wroede vrouw betekent een wijze vrouw", weet Van Rumst. Kindjes op de wereld helpen en als eerste het hoofdje te voorschijn zien komen is telkens opnieuw een wonder. Thea Van Rumst, zelf moeder van twee zonen, koos dan ook heel bewust voor de opleiding. "Pas op mijn dertigste ben ik wroedvrouw geworden, ik was toen verpleegkundige bij het Wit-Gele kruis. Inmiddels doe ik de job al dertien jaar en het is nog steeds geen routine, wel ben ik goed getraind", omschrijft ze haar ervaring.

Hoeveel kindjes ze al hielp geboren worden houdt ze niet bij. "Vorig jaar waren er achthonderd geboortes in de Lokerse kraamkliniek maar we zijn natuurlijk met meer vroedvrouwen en sommigen werken halftijds. Ik houd dat aantal eigenlijk niet bij, het zullen er wel enkele honderden zijn. Het is voor de ouders telkens een uniek gegeven en dan is het onze taak om die ouders te helpen en te begeleiden. Het geslacht weten de ouders bijna altijd op voorhand, de kleur van het haar niet en daar wordt het meest naar uitgekeken. Het is plezant om dat als eerste te zien. Maar soms vergist de gynaecoloog zich en dan is het geslacht toch nog een verrassing. Geen enkele geboorte is dezelfde", beseft de gelukkigste werknemer.

Dirk VAN REUSEL

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio