Olen vernieuwt dorpskern

Print
Olen - Een studiebureel heeft een voorstel van vernieuwde dorpskern opgemaakt voor Olen-centrum. Opvallend hierbij is dat de betonnen parking verdwijnt.

Op die plaats wordt ruimte gecreëerd voor grote activiteiten. Deze vinden nu op het grasplein plaats. Maar dat zal dan volledig gevrijwaard worden. Ook de doorsteek van de rijksweg naar de kerk, naast de parking, wordt geschrapt.

Nieuw wordt de komst van verkeerslichten aan de apotheek en een tweede stel aan de pastorie. De lichten aan het kruispunten Dorp/Bulestraat verdwijnen dan op hun beurt.

Weerstand

De plannen lokken veel weerstand uit bij de middenstand. Een beperktere verkeerscirculatie en het herschikken van de parkeerplaatsen stoort hen. De handelszaken zouden ook minder goed bereikbaar worden. Zij vragen nu om samen met het gemeentebestuur na te denken over de plannen.

Donderdag 18 juni vindt een infomoment plaats voor alle geïnteresseerde Olenaars. Samenkomen gebeurt om 19u voor het gemeentehuis. Na een wandeling door de dorpskern wordt verder van gedachten gewisseld in Het Lijsternest.

RUVH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio