Tiener misbruikt 8 kinderen in instelling Kessel

Tiener misbruikt 8 kinderen in instelling Kessel

Tiener misbruikt 8 kinderen in instelling Kessel

Print
Nijlen - Een 17-jarige jongeman heeft vier jongens en vier meisjes aangerand in zorgcentrum Iona in Kessel, een deelgemeente van Nijlen. De ouders werden pas weken na de feiten ingelicht. De directie van de instelling wordt verhoord door de politie van Nijlen. Dat meldt vtm.

Volgens de moeder van een van de mentaal gehandicapte slachtoffers heeft de directie de politie en het gerecht niet op de hoogte gebracht van de zaak, enkel een vertrouwenscentrum. De vrouw meldt ook dat de ouders pas weken na het misbruik werden ingelicht.

De dader is weggehaald uit de instelling. Het zorgcentrum ontkent een fout gemaakt te hebben. Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Veerle Heeren (CD&V) benadrukt dat de procedures correct gevolgd werden.

Internaat

Het Iona instituut is een verblijfsinstelling voor mensen met beperkingen. Het bestaat uit een internaat voor enkele tientallen kinderen en een tehuis voor een twintigtal volwassenen die niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen.

Het gaat om de derde zaak van seksueel misbruik in een Vlaamse instelling in amper een week tijd. Eerder raakte bekend dat een dader kinderen misbruikte in internaat 't Knipoogje in het Oost-Vlaamse Evergem en in een internaat in Koksijde.

Beeld: plezantplatteland.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio