Het weer voor donderdag 18 juni

Het weer voor donderdag 18 juni

Vakantie

Het weer voor donderdag 18 juni

Print

Donderdag hebben we eerst nog te maken met de restanten van een zwakke regenzone. De dag begint dus zwaar bewolkt en af en toe kan er nog wat lichte regen of motregen vallen. Nog voor het middaguur verschijnen er echter vanaf het westen opklaringen en het blijft dan voor de rest van de dag droog.

Namiddag zijn er eerst een aantal brede opklaringen maar in de vooravond zal de bewolking geleidelijk opnieuw dikker worden. De minima liggen erg hoog met waardes rond 14 of 15°C en de maxima kunnen oplopen tot 22 a 23°C.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en kunnen er verspreid door de dag ook wel een aantal buien vallen. De matige noordwestenwind voert frissere lucht aan waardoor de maxima in de buurt van 20°C blijven steken.

Zaterdag blijft de wind uit het noordwesten waaien en van daaruit hoeven we dus geen hoge temperaturen te verwachten. 's Nachts koelt het af naar een graad of 8 en overdag halen we hooguit 17°C. We blijven de hele dag kans maken op een bui maar er zullen ook langdurig droge peridos voorkomen.

Zondag begint de dag opnieuw fris met minima rond 5°C. Overdag blijft het ook ietsje te fris voor de tijd van het jaar want we halen nergens de kaap van 20°C. De kans op een bui is dan wel kleiner en we krijgen ook wat vaker de zon te zien. In de loop van de dag draait de zwakke wind van noordwest naar noordoost.

Maandagblijft het overal droog en vaak zonnig. Na een koude start met minima tussen 4°C in de Kempen en 6°C elders in Limburg wordt het toch een aangename dag met maxima boven 20°C. Dat alles hebben we te danken aan een opwarmende en uitdrogende noordoostenwind.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN