Opel maakt parkeren kinderspel met de Park Expert

Opel maakt parkeren kinderspel met de Park Expert

Opel maakt parkeren kinderspel met de Park Expert

Print
Opel kondigt een nieuw parkeerhulpsysteem voor de Insignia aan, waarmee het inschatten van die felbegeerde parkeerplaatsen tot het verleden behoort. Het is een ideaal instrument voor autobestuurders die het niet goed aandurven hun auto in een klein plekje te parkeren. Of wanneer het op het eerste gezicht niet duidelijk is of de auto er wel in past, of wanneer snel parkeren midden in druk verkeer een opgave is.

Met de Park Expert wordt parkeren kinderspel: hij vindt de geschikte parkeerplaatsen voor de Insignia en geeft begrijpelijke aanwijzingen via een signaal op het instrumentenbord. Het systeem kost 645 euro.

Het systeem heeft als bijzonder voordeel dat het in het voorbijrijden parkeerplaatsen herkent, die maar een meter langer zijn dan de auto zelf. Andere vergelijkbare volledig automatische systemen schieten pas in actie wanneer ze een parkeerplaats vinden die heel wat langer is dan een extra meter.

Centraal display

De Park Expert kan worden geactiveerd van zodra de bestuurder met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur op een afstand tot 1,8 meter langs een rij auto's rijdt. Zodra een sensor aan de zijkant van de auto een parkeerplaats opmerkt, geeft het systeem de bestuurder een teken op het centraal display en begint het stuuraanwijzingen te geven. Via tien sensoren op de voor- en achterbumper kan de Insignia alle mogelijke obstakels voorzien en al vooraf waarschuwingssignalen uitzenden.

De Park Expert vervolledigt een uitgebreide reeks innovatieve technologische systemen die Insignia-bestuurders kunnen bijstaan. Hiertoe behoren ook de “Opel Eye”-camera vooraan die verkeersborden en onbedoel de veranderingen van rijstrook herkent, en het “Adaptive Forward Lighting+”-systeem met negen verschillende lichtfuncties.

.

Nu in het nieuws