Stad stelt ontwerper begijnhof in gebreke

Het stadsbestuur van Dendermonde stelt de ontwerper die de bestrating van het Sint-Alexiusbegijnhof moest uittekenen, in gebreke.

De ontwerper heeft nog steeds niets op papier en wordt daarom door het stadsbestuur van Dendermonde in gebreke gesteld.

Het was de droom van het stadsbestuur dat het Dendermondse begijnhof er ondertussen al mooi had bijgelegen wat bestrating betreft. “Of toch tenminste dat we al de procedures voor de subsidieaanvragen hadden kunnen indienen”, stelt burgemeester Piet Buyse (CD&V).

“Maar daar hebben we natuurlijk eerst de plannen van het ontwerpbureau voor nodig. Ondanks al veel werkvergaderingen, hebben we nog steeds niets op papier gekregen. We begrijpen dat er een beetje vertraging kwam omdat alles deel moest uitmaken van een masterplan, maar nu duurt het toch wel heel lang. We hebben de ontwerper een tijdje geleden al een eerste keer in gebreke gesteld. Omdat er nog steeds geen vordering is, hebben we dat nu een tweede keer gedaan.”

Indien nodig kan het stadsbestuur van Dendermonde het contract verbreken en op zoek gaan naar een nieuwe aannemer. “We hopen dat dit niet nodig is, want het huidige bureau is normaal al ingewerkt. Een nieuw bureau zal vanaf nul moeten beginnen, maar soms moet je een stap achteruit nemen om opnieuw vooruit te kunnen gaan”, besluit Buyse.

RAMO

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio