Actiecomité Ondersteboven naar Raad van State

De actiegroep ‘Red Ondersteboven’ trekt naar de Raad van State om de sluiting van het kleuterschooltje alsnog te verhinderen. De toekomst van Ondersteboven blijft onzeker.

jvandermosten

Eind april besliste de CD&VOpen Vld-meerderheid om het gemeentelijk kleuterschooltje in Achterthof op 30 juni te sluiten. Dat gebeurde ondanks de beslissing van de Commissie Zorgvuldig Bestuur. Die vond dat het informatierecht van de schoolraad niet werd gerespecteerd. Dat advies werd als ongeldig beschouwd. Het gemeentebestuur tekende hiertegen beroep aan.

‘Red Ondersteboven’ trekt met die conclusie naar de Raad van State om sluiting van het schooltje af te dwingen. Het gemeentebestuur heeft vijftien dagen om zich te verdedigen. De Raad van State beoordeelt het verzoekschrift binnen de 45 dagen in kortgeding. De onzekerheid over de toekomst van Ondersteboven duurt nog tot midden augustus.

Werkzekerheid

Schepen van Onderwijs Etienne Drieghe (CD&V) vreest dat de toekomst van personeel, kinderen en ouders door deze nieuwe actie in het gedrang komt. “Als gemeentebestuur kunnen wij de veiligheid van de oude prefabklasjes niet garanderen. Het schepencollege besliste om geen geld meer vrij te maken voor een nieuwe schoolgebouwen. De herstructurering van het gemeentelijk onderwijs komt er om werkzekerheid van het personeel te waarborgen.”

Sven Heyvaert, woordvoerder van Ondersteboven, heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ik verwacht dat Ondersteboven op 1 september open blijft. Dan hebben we een vol schooljaar om de overname door het gemeenschapsonderwijs voor te bereiden. Volgende week is het gemeenteraad. Het bestuur kan nog terugkomen op haar beslissing in plaats van tot augustus te wachten op een terugfluiten door de Raad van State.”

WO

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio