Bib sluit deuren en schoolbus stopt

Beveren-Waas - De gemeentelijke openbare bibliotheek van Doel gaat na de jaarlijkse vakantie in juli en augustus niet meer opnieuw open. Ook de gratis schoolbus rijdt dan niet meer.

Het gemeentebestuur van Beveren nam deze beslissingen omdat na 31 augustus het tijdelijke woonrecht in Doel afloopt. Het aantal bezoekers van de bibliotheek was de voorbije maanden al sterk teruggelopen. In mei kwamen er nog vier bezoekers langs.

Het gratis vervoer voor leerlingen van Doel die in Kieldrecht naar school gaan, wordt op 1 september niet hervat. Van de dorpskern Doel deden nog slechts vier leerlingen een beroep op het busvervoer.

De overige negen leerlingen die dit deden, wonen niet in de dorpskern. “Gezien het aflopen van het woonrecht op 31 augustus is deze uitzonderlijke maatregel met een kostprijs van 23.500 euro niet langer te verantwoorden ten opzichte van alle andere leerlingen in Beveren”, oordeelt het gemeentebestuur.

Voorts werd nog beslist om het Brits monument ter ere van de bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog te verplaatsten naar Prosperpolder. De juiste locatie zal bepaald worden na overleg met de diensten en de betrokken verenigingen.

De permanenties in Doel van de dienst bevolking en de lokale politie Beveren worden afgebouwd. Een minimale dienstverlening blijft voorlopig wel behouden. De permanenties zullen nog om de twee weken open zijn.

KD

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio