'ZietAdaf!': nieuw zomermagazine voor en door Antwerpse tieners

'ZietAdaf!': nieuw zomermagazine voor en door Antwerpse tieners

'ZietAdaf!': nieuw zomermagazine voor en door Antwerpse tieners

Print
Antwerpen - Met de vakantie in zicht lanceert de stad Antwerpen het gratis zomermagazine 'ZietAdaf!', voor jonge Antwerpenaars van 12 tot 16 jaar. Het magazine staat boordevol tips voor een leuke tienerzomer in Antwerpen.

De naam van het magazine ontsproot aan het creatieve brein van de tienerredactie en vat perfect samen waar het om draait: ‘ZietAdaf!’: ‘zie wat er allemaal te beleven valt in ’t stad!’.

Redactie in actie

Tijdens de paasvakantie stuurde de stad acht jongeren tussen 12 en 16 jaar op pad in Antwerpen. Onder begeleiding van lesgevers van het jongerenmedia-agentschap StampMedia leverde dit enthousiaste groepje heel wat materiaal voor een leuk zomermagazine.

Quinten (12), Annelies (12), Sarah (14), Lukas (14), Joaquim (15), Sajila (15), Haryo (16) en Oliver (16) maakten massa’s portretten van leeftijdsgenoten in de stad, namen zomerse foto’s, kozen Antwerpse ‘hotspots’ uit, schreven een horoscoop en bedachten een quiz onder de naam ‘Zeddet of zeddet ni?’.

Tips

'ZietAdaf!' biedt een overzicht van de mogelijkheden en activiteiten voor een 12- tot 16-jarige tijdens de zomermaanden in Antwerpen. Enkele artikels zoomen in op leuke, coole, interessante en groene plekken in de stad. Daarnaast staan er in 'ZietAdaf!' verschillende interviews met bekende Antwerpenaars, zoals Pieter Loridon of General Mindy, en focusstukken rond thema’s als graffiti, skaten, hiphop en muziek.

Ten slotte maakt 'ZietAdaf!' voortdurend de brug naar concrete activiteiten en evenementen waaraan jongeren kunnen deelnemen. ZietAdaf! wil tieners niet enkel informeren over het uitgebreide aanbod in de stad, maar wil hen ook uitnodigen om te proeven van dit alles en een zalige zomer te beleven in Antwerpen.

Gratis

'ZietAdaf!' valt de laatste week voor de zomervakantie in de bus bij elke Antwerpenaar die dit jaar 14 wordt of al geworden is. Andere geïnteresseerde jongeren kunnen het gratis magazine vanaf dit weekend vinden in de Antwerpse jeugddiensten, bibliotheken, sporthallen en zwembaden.

Ook op de websitewww.jeugd.antwerpen.be kunnen jongeren 'ZietAdaf!' lezen. Ze vinden er een overzicht met links van nog meer leuke zomertips. Zo helpt de stad tieners op weg voor een goed gevulde zomervakantie in Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio