Hoofd van Britse zwelt helemaal op door haarkleurmiddel

Een 38-jarige Britse vrouw beleefde de schrik van haar leven nadat ze haar haar had geverfd met een speciaal product. Enkele uren na het gebruik begon haar hoofd enorm op te zwellen en kon ze nog nauwelijks ademen.

jrosquin

Paula Pratt maakte zich zorgen over haar eerste grijze haren en besliste om het weer zwart te verven. Ze kocht een product van het merk Clairol en zoals gemeld in de brochure onderging ze eerst een 48-urentest om te zien of ze geen allergische reactie zou krijgen. Dat schrijft de Daily Mail.

Dat was niet het geval en dus liet ze haar haar door haar zuster met het product verven. Enkele uren later begon haar hoofd echter op te zwellen en de ochtend erop zaten haar ogen helemaal dicht en leek haar keel "net een rugbybal".

Spoeddienst

De vrouw kon dan ook nog moeilijk ademen en ging naar haar huisdokter. Die stuurde haar meteen naar de spoeddienst van een ziekenhuis waar de dokters de zwelling probeerden tegen te gaan door gebruik van steroïden en een antihistimanicum.

Na een week kan Paula Pratt weer opgelucht ademhalen en was de zwelling voorbij. De huisvrouw zegt niet van plan te zijn om de firma voor de rechter te dagen, maar bezoekt wel een dermatoloog om na te gaan voor welk bestandsdeel ze allergisch is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER