Di Rupo overweegt maatregelen na inval speurders bij Happart

Di Rupo overweegt maatregelen na inval speurders bij Happart

Di Rupo overweegt maatregelen na inval speurders bij Happart

Print
Woensdagochtend vond er een huiszoeking plaats in de kantoren in Namen van José Happart (PS), de voorzitter van het Waals parlement. PS-voorzitter Elio Di Rupo wil eerst meer duidelijkheid over de zaak alvorens maatregelen te treffen.

Naast de kantoren in Namen onderzochten een tiental speurders ook de burelen van de luchthaven van Luik. Het nieuws wordt bevestigd door procureur-generaal van Luik Danièle Reynders.

De huiszoeking kwam er na klacht over valse facturen die ingediend werd in het Waals parlement. Die facturen zouden bewijzen dat een kennis van Happart zijn huis aan een zeer voordelige prijs kon bouwen via een bevriende aannemer die verbonden is met luchthaven van Luik.

De speurders zijn nu op zoek naar die bewuste facturen, die de fraude moeten bewijzen.

Di Rupo wacht met maatregelen

PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft Gilles Mahieu, de secretaris-generaal van de socialistische partij, opgedragen om contact op te nemen met Happart.

Di Rupo wil te weten komen in hoeverre de affaire verband houdt met de politieke activiteiten van Happart. Indien het meer is dan een privé-aangelegenheid belooft Di Rupo om maatregelen te treffen.

.

Nu in het nieuws