MR bevestigt vertrouwen in voorzitter Didier Reynders

MR bevestigt vertrouwen in voorzitter Didier Reynders

MR bevestigt vertrouwen in voorzitter Didier Reynders

Print
Minister van Financiën Didier Reynders blijft aan als voorzitter van de Franstalige liberalen van MR. Dat werd woensdag besloten op het partijbureau.

De MR werd de grote verliezer bij de regionale verkiezingen van anderhalve week geleden. De liberalen dreigen nu zelfs uit de Waalse en Brusselse regering te verdwijnen.

Binnen de partij rommelt het al een tijdje over de foute strategische keuzes die werden gemaakt tijdens de campagne. Op het partijbureau werd echter geoordeeld dat de nederlaag een collectieve verantwoordelijkheid is en niet de schuld van de voorzitter alleen.

"Niet één persoon viseren"

"We moeten niet één persoon viseren, maar een collectieve analyse maken", zei federaal minister van Landbouw, Middenstand en Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle.

"We moeten geen jacht maken op één persoon, maar eendrachtig optreden", beaamde federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel, nochtans genoemd als mogelijke opvolger van Reynders.

Senaatsvoorzitter Armand De Decker ging zelfs nog verder en stelde dat er absoluut geen twijfels bestaan over het aanblijven van Reynders en dat hem niets te verwijten valt. "Vergeet niet dat hij de man was die ons in 2007 naar een verkiezingsoverwinning leidde."

.

Nu in het nieuws