Station voor waterzuivering vernieuwt

Mol - Aquafin vernieuwt de volledige waterzuiveringsinstallatie op de Borgerhoutsendijk in het centrum van Mol.

Het waterzuiveringstation wordt vernieuwd en uitgebreid omwille van verstrengde maatregelen en evoluties in de sector van afvalwaterverwerking. Aquafin voert de werkzaamheden uit.

Vandaag kan het afvalwater van 40.000 mensen verwerkt worden in Mol. Na de aanpassingen zal dat oplopen tot 61.000 mensen. De waterzuiveringsinstallatie zuivert rioolafvalwater en loodst het daarna in de Molse Nete. Het vernieuwde station zal bijna 4.000 kubieke meter afvalwater per uur kunnen verwerken, of anderhalve keer de inhoud van het Molse olympische buitenzwembad.

Het zuiveren gebeurt op een biologisch verantwoorde manier. De buurtbewoners ondervinden nu nog geregeld geurhinder. Dat probleem wordt opgelost door een overkapping van de slibbuffer. De lucht daaronder wordt weggezogen naar een geurverwijderingsinstallatie.

Ook het dienstgebouw krijgt een opknapbeurt en wordt uitgebreid. De kosten worden geraamd op 8,7 miljoen euro. De werkzaamheden duren vermoedelijk twee jaar en drie maanden. De installatie blijft de hele tijd in werking.

NECA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio