Beersenaren schitteren in succesvol toneelstuk

Met Stijn Van Opstal en Stef Aerts staan er twee Beersenaren in ‘Adams Appels’, een topproductie in het Vlaamse theater. Goed voor een gesprek over de Kempense wonderjaren.

jvandermosten

Stijn Van Opstal (33) is één van de sterkhouders van Olympique Dramatique. Het theatergezel-­ schap brak door met tv-­serie De Parelvissers. Voor de voorstelling Adams Appels haalde Stijns ploeg enkele jonge talenten in huis on-­ der wie Stef Aerts (21), ook al goed voor een rol in de tv-­reeks De Kavijaks.

In de Scheldestad loopt nog meer schoon volk rond afkom-­ stig uit Beerse. “Zo heb ik als achtja-­ rige in Beerse nog in een musical ge-­ staan. Het kostuumontwerp kwam toen van een jonge gast die mode studeerde, dat was Beersenaar Tim Van Steenbergen”, weet Stef.

Verstedelijkt dorp

Het duo ontkent wel dat er in de Kempense gemeente iets speciaals in de grond zou zitten. “Ik vind dat Beerse een verstedelijkt dorp is ge-­ worden. In het groen spelen, kam-­ pen bouwen, dat kon voor mij al snel niet meer”, vindt Stef. “Daarom had ik het daar al op jonge leeftijd gezien. Ik kom er alleen nog om mijn familie te bezoeken.”

Stijn denkt daar anders over. “Ik heb er altijd graag gewoond. En in De Krinkel ben ik met heel wat cultuur in contact gekomen. Wat ik dankzij dat jeugdhuis heb gezien: dEUS, Arno, geweldige optredens! De echte culturele boost heb ik wel in Antwerpen gekregen, in Beerse ‘bougeert’ het gewoon an-­ ders”

Terug naar de Kempen

“Maar ik vind er wel niets mis mee om daar te wonen," aldus Stijn. "Heel wat bekende mensen trekken op latere leeftijd terug naar de Kem-­ pen. Ik kan me best voorstellen dat het verhaal van een stad na een tijd is uitverteld en dat je dan opnieuw meer ruimte wil. Ik durf altijd met graagte opnieuw mijn dorp te bezoe-­ ken. Het zijn de beste momenten om de kameraden van vroeger nog eens te zien.”

Dominique PIEDFORT

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio