Dieven viseren voor zoveelste keer vissersclub

Voor de zoveelste keer is er ingebroken in de kantine van vissersclub De Slijkvissers.

Het raampje van de kantine van vissersclub De Slijkvissers op Haverbeemden sneuvelde nog maar eens in de nacht van zondag op maandag. De dieven namen wat drank mee uit de ijskast. Vorige vrijdag was het ook al van dattum. Toen werden de inbrekers gespot, maar konden ze wegrijden.

“Het is de twaalfde keer in zoveel jaren tijd dat er wordt ingebroken”, zegt Eddy Van Reusel van De Slijk-­ vissers. “Je kan dat niet vermijden. Ons lokaal ligt afgelegen. We kun-­ nen een alarm hangen, maar wat doe je als het afgaat? Er naartoe rijden? Tegen dan zijn die dieven weg.”

“Enkele jaren geleden ben ik eens naar de politie gegaan omdat een da-­ der bekend had. Maar daar hebben we ook niets meer van gehoord.” Het bleef niet altijd bij drank. In het verleden is het hele lokaal al eens leeggehaald. “Vroeger kon je met de auto tot aan het lokaal raken. Toen hebben ze alles meegenomen. Nu hebben we paaltjes gezet, zodat je te voet naar daar moet.”

“We laten de deur beter open. Dan kunnen ze tenminste niets meer stuk doen. Nee, het is niet plezant”, zegt Eddy Van Reusel nog. “Maar we heb-­ ben er mee leren leven.”

MAMi

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio