Nederlandse vrouw zet rustige buurt op stelten

Hoogstraten - Een Nederlandse bokslegende ligt in conflict met zijn al dan niet ex-echtgenote. Vooral die laatste zorgt voor veel heibel in het anders zo rustige Meerle (Hoogstraten).

Het conflict heeft te maken met Rudi Lubbers, een bekende Nederlandse ex-bokser die ooit met Mohammed Ali in de ring stond.

Na zijn sportcarrière raakte de man in de problemen. Een Nederlandse vereniging die zich bezig houdt met ex-sporters hielp de bokser en bezorgde hem enkele weken geleden een woning in Voort in Meerle.

Zijn (ex-)vrouw Ria Bartling woont in Nederland, maar wil ten allen prijze bij haar man zijn. Zij klaagt aan dat de politie Noorderkempen haar telkens uit zijn woning zet. “Vrijdagnacht met zes man en zaterdagvoormiddag zetten ze me halfnaakt op de straat”, luidt haar verhaal.

Naar aanleiding van haar klacht, gaat het comité P de zaak onderzoeken. Dat comité behandelt misdrijven begaan door de politie.

25 interventies

De vrouw bezorgt de politie intussen handenvol werk. De voorbije weken waren er 25 interventies nodig. Zaterdag en zondag belde ze zeven keer naar het noodnummer 101.

Burgemeester Arnold Van Aperen (Open Vld) weet intussen welk vlees hij in de kuip heeft. Hij steunt de politie voor honderd procent. “Een bijzonder vervelend verhaal waarin de agenten niets verkeerd doen. De vrouw bezorgt de politie veel last. Eén van haar honden heeft zelfs een agent gebeten.”

Volgens de burgemeester is het verhaal duidelijk. “Ik heb de documenten gezien waarin staat dat Rudi Lubbers niet wil dat die vrouw bij hem is. Maar bij alle instanties klopt ze aan met haar versie. Ik vrees dat ze ook naar mijn zitdag zal komen, maar dan bel ik de politie.”

AK

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio