"Three is a party, four is a crowd"

Three is a party, four is a crowd

"Three is a party, four is a crowd"

Print
Formateur Kris Peeters (CD&V) wil tegen het einde van deze week weten welke partijen in de nieuwe Vlaamse regering zullen stappen. Bart De Wever, voorzitter van N-VA geeft alvast de vookeur aan een coalitie van drie. "Three is a party, four is a crowd", klinkt het.

Dat liet De Wever verstaan voor de start van het onderhoud van de N-VA-delegatie met uittredend Vlaams minister-president Kris Peeters. Met welke partijen hij het liefst in zee wil, zegt hij wel niet.

Staatshervorming

Bart De Wever, Jan Peumans en Geert Bourgeois kregen intussen als eerste de door Kris Peeters uitgewerkte onderhandelingsnota te zien. Er werd gevreesd dat N-VA zich niet zou kunnen vinden in het voorstel over de aanpak van de staatshervorming. Volgens De Wever en co gaat het hier om een federale bevoegdheid. "Je moet er pas aan beginnen als de omstandigheden rijp zijn en geen onderhandelingen voeren zonder enig zicht op resultaat", klinkt het.

Na het lezen van de nota bleven de N-VA-ers echter positief en blijven ze bereidwillig om in de Vlaamse regering te stappen. De Wever heeft het zelfs over een "assertief Vlaams beleid" dat werd voorgesteld. De N-VA zou wel nog enkele bijkomende eisen hebben.

Agenda

Momenteel spreekt Peeters met de CD&V-delegatie (Marianne Thyssen, Jo Vandeurzen, Hilde Crevits). Om drie uur ontvangt hij Caroline Gennez, Frank Vandenbroucke en Jan Cornillie van sp.a. Om 19 uur zijn Open Vld'ers Verhofstadt, Dirk Van Mechelen en Sven Gatz aan de beurt.

Nu in het nieuws