Real Madrid wil af van zijn zes Nederlanders

Real Madrid wil af van zijn zes Nederlanders

Real Madrid wil af van zijn zes Nederlanders

Print
Real Madrid trok de voorbije week de grootste voetbalsterren op Aarde aan en weet voorlopig nog niet van ophouden. Onvermijdelijk zijn bepaalde spelers die momenteel deel uitmaken van de kern daar het slachtoffer van. Dat lijken de Nederlanders te gaan worden.

In totaal staan er negen Real-spelers in het uitstalraam. Op die lijst staan alle zes Nederlanders die momenteel voor de Koninklijke spelen: Ruud Van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Rafael Van der Vaart, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Royston Drenthe. Daarnaast mogen ook Mahamado Diarra, Gabriel Heinze en Javier Saviola andere oorden opzoeken.

Benzema en Forlan op verlanglijst

De hele wereld keek verbaasd toe toen Real-voorzitter Florentino Perez de komst van de Braziliaan Kaká en Cristiano Ronaldo aankondigde. Die recordsommen moet de Spaanse club ergens zien terug te winnen. Real betaalde destijds in totaal 134 miljoen euro voor de zes Nederlanders en hoopt dat bedrag nu ongeveer terug te verdienen.

Dat zal nodig zijn als de club nog vier of vijf inkomende transfers wil doen, zoals gepland. David Villa, Xabi Alonso en Franck Ribéry staan op het verlanglijstje, maar die transfers lijken niet te vlotten. Karim Benzema van Lyon en Diego Forlan van Atletico Madrid zijn mogelijke alternatieven.

MEER VOETBALNIEUWS