Politie behaalt grootste succes bij drugsdelicten

Heist-op-den-Berg - De Heistse politie loste in 2008 277 feiten op waaronder eigendomsdelicten, slagen en verwondingen en stalking. Daarbij werden diefstallen en vandalisme het minst opgelost.

Wij hebben eigenlijk meer dan 277 feiten opgelost. Dat cijfer slaat maar op de vier bevraagde items”, legt beleidsadviseur Toby Nijs uit. “De criminaliteit stijgt niet in Heist, maar blijft zowat gelijk.”

“Zo’n 9,5 procent of 81 van de 858 gevallen van diefstal en vandalisme hebben we opgelost”, zegt korpschef Luc Geens. “Van de 175 zware diefstallen die werden gepleegd, werden er vier opgelost. Van de 455 gewone diefstallen werden er 35 opgehelderd. Er vonden 210 gevallen van vandalisme plaats, waarvan er 38 werden opgelost.”

Volgens beleidsadviseur Toby Nijs is de ophelderingsgraad groot. “Deze delicten zijn immers de moeilijkste om op te lossen. Het betekent dat 81 gevallen opgelost zijn. Daar zitten ook delicten uit 2007 tussen.”

Drugsdelicten

In de categorie verdovende middelen werden 77 van de 98 feiten opgehelderd. “Op het vlak van drugsbezit, de grootste categorie, werden 34 van de 42 feiten of 81 procent opgehelderd. Op het vlak van het druggebruik was dit 77 procent of 24 feiten en op het vlak van verkoop werden 11 op 13 gevallen opgehelderd”, stelt Geens. “Op het vlak van drugsdelicten kennen wij meestal het milieu en hebben wij dus meestal snel een spoor.”

Bij de slagen en verwondingen stelde politiezone Heist 115 feiten vast waarvan er 50 werden opgehelderd. “Wat stalking of belaging betreft werden er 44 feiten vastgesteld en 14 daarvan, of 31 procent, werden opgehelderd”, stelt de commissaris ten slotte.

PA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio