Waterwegen en Zeekanaal pakt verzakt jaagpad aan

Mechelen - Waterwegen en Zeekanaal hoopt nog deze zomer een verzakking in het jaagpad langs de Binnennete in Walem (Mechelen) aan te pakken.

Fietsers die van Walem (Mechelen) over het jaagpad op de linkeroever van de Binnennete richting Rupel fietsen, hebben het ongetwijfeld al gemerkt. Net voorbij de brug van de autosnelweg E19 is het jaagpad tot tien centimeter verzakt over een afstand van een dertigtal meter.

“Aan de hand van een dieptesondering hebben we vastgesteld dat onder de dijk een slappe grondlaag zit. De dijk drukt die laag samen, zodat de verzakking is ontstaan”, legt districtshoofd Patrick Verhaegen van Waterwegen en Zeekanaal, afdeling Zeeschelde, uit.

Met de aanleg van een aarden wal naast de dijk wil Waterwegen en Zeekanaal de dijk verstevigen en zo verder onheil voorkomen. “Nu is de toestand er nog ongevaarlijk. De verzakking is trouwens beperkt in afstand en de rest van de dijk is nog in goede staat. De polderbesturen volgen de toestand van de dijken goed mee op. Maar als we niets zouden ondernemen, kan er op termijn wel een dijkbreuk ontstaan”, klinkt het.

Van zodra Waterwegen en Zeekanaal een bouwvergunning heeft, start het met het karwei. Dat neemt vermoedelijk enkele weken in beslag. Het jaagpad op de linkeroever is zolang niet toegankelijk voor fietsers en buurtbewoners.

JVDPO

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio