Aanhangers Mousavi trekken opnieuw straten van Teheran op

Aanhangers Mousavi trekken opnieuw straten van Teheran op

Aanhangers Mousavi trekken opnieuw straten van Teheran op

Print
Aanhangers van de Iraanse oppositieleider Mir Hossein Mousavi willen ook woensdag weer op straat komen om te protesteren tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. Ze zijn van plan door te gaan zolang de herverkozen president Mahmoud Ahmadinejad aan de macht blijft.

Zowel de aanhangers van Mousavi, die denken dat de uitslag vervalst is, als die van Ahmadinejad, die opgeroepen werden door de regering, trokken dinsdag de straat op. De twee groepen ontmoetten elkaar niet.

Onruststokers

Ayatollah Ali Khamenei, de machtigste man van Iran, riep 's avonds op tot kalmte op de nationale televisie. Volgens hem zijn de protesten het werk van onruststokers.

Tijdens de betogingen van dinsdag zijn een hooglereaar en een economist opgepakt in Teheran. Ook zijn 26 mensen aangehouden die ervan verdacht worden de aanstokers van de anti-regeringsbetoging van maandag te zijn.

De Amerikaanse president Barack Obama wil zich ondertussen nog altijd niet uitspreken over mogelijke fraude bij de stembusgang van vrijdag. Volgens Obama is er weinig verschil tussen Ahmadinejad en Mousavi, maar is repressie van vreedzame betogers wel ontoelaatbaar.

Nu in het nieuws