Bloemenwijk wil geen opknapbeurt

Bloemenwijk wil geen opknapbeurt

Bloemenwijk wil geen opknapbeurt

Print
Ranst - Schepen van Openbare Werken Nicole Damen (CD&V) beschrijft de bloemenwijk als een oudere wijk die dringend aan een opknapbeurt toe is. De bewoners denken dat dat sluipverkeer in de hand zal werken.

Schepen van Openbare Werken Nicole Damen: “Als we nu niets doen, wordt verder onderhoud onmogelijk. Omdat het niet om een heraanleg gaat, is er nog geen inspraakvergadering met de buurt georganiseerd. Die komt er wel wanneer we precies weten wanneer we kunnen starten."

"De totale kostprijs zal het half miljoen euro ruim overschrijden. Daarom zullen we in twee fasen werken: het geld komt uit de begroting van dit en volgend jaar. Tijdens de eerste ingreep willen we de Salvialaan, de Groenlaan, de Tulpenlaan, een stukje van de Processieweg en het Peeters-Reypensplein onder handen nemen. In de tweede fase komen de Rozen-, Begonia- en Goudbloemlaan aan de beurt. Ik hoop dat we na de bouwvakantie eraan kunnen beginnen.”

Enthousiast?

Sommige buurtbewoners zijn niet enthousiast over de plannen. Bruno Meurs woont in de Rozenlaan en Jessi Alix in de Tulpenlaan. Ze vrezen dat hun straten na de ingreep alleen maar meer sluipverkeer te slikken krijgen.

“De plannen om het Peeters-Reypensplein op te frissen vinden we uitstekend, maar we hebben nu al zo veel last van chauffeurs die onze straten gebruiken als sluipweg om niet door de Lievevrouwestraat te rijden dat het hier alleen maar gevaarlijker dreigt te worden. De straten mogen eigenlijk alleen maar gebruikt worden voor plaatselijk verkeer, maar niemand lijkt zich daar wat van aan te trekken.”

Racebaan

“De auto van mijn vrouw is hier voor mijn deur total loss gereden door iemand die hier nog altijd door de straat racet. Ik durf mijn dochter niet op de stoep te laten spelen. De politie zou veel meer controles moeten uitoefenen."

"Ik heb hen al eens voorgesteld om voor enkele weken een doolhof van onze straten te maken. Door de nieuwe appartementen die hier in de buurt zijn opgetrokken, staan onze straten ook vol auto’s van mensen die voor hun flat geen plaats vinden.”

Sylvain LIEKENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio