Familie van tweejarige zieke Ryan doet oproep naar postkaartjes

Familie van tweejarige zieke Ryan doet oproep naar postkaartjes

Familie van tweejarige zieke Ryan doet oproep naar postkaartjes

Print
Boom - De nog geen twee jaar oude Ryan van Hal vecht voor zijn leven in het Leidse Universitair ziekenhuis. Op het Boomse front willen Linda en Jan Schuitema hun neefje steunen met een postkaartactie. Voor de ouders willen ze financiële steun zoeken.

Ryan werd ziek nog voor hij één jaar oud was. Het begon met infecties die met antibiotica zijn bestreden en even snel weerkeerden. Na lang zoeken is vastgesteld dat hij leed aan de zwaarste vorm van het Hyper IgM-syndroom. (Een vorm van het ontbreken van afweerstoffen). Alleen een beenmergtransplantatie kan hem redden al is die kans nog maar 50%", vertelt een af en toe zeer geëmotioneerde Linda.

Het duurde vele maanden alvorens een geschikte donor voor deze beenmergtransplantatie, die begin juni doorging, kon gevonden worden. "Daarvoor moest het klein ventje eerst nog een zware chemokuur ondergaan alvorens de gezonde cellen konden ingebracht worden. Nu is het afwachten. Voorlopig gaat het de goede kant op maar het zal zowat een jaar duren, als alles goed gaat, alvorens Ryan uit het ziekenhuis mag", gaat Jan Schuitema voort.

Omdat Ryan's ouders Barry en Annet, altijd bij Ryan zijn, zijn ze hun werk en inkomen kwijt. Ryan heeft nog een broertje Ravi (6) en ze wonen in Middelburg. "We proberen het menselijke en het financiële leed wat te verlichten. Zo zijn we beide kunstenaars die in dit milieu nu gaan peilen om aan kunstwerken te komen die we dan kunnen veilen. De opbrengst gaat tot de laatste eurocent naar de ouders", zeggen Linda en Jan.

Ze hopen ook dat eenieder die dit leest ook een kaartje naar de kleine Ryan wil versturen. Dit kan rechtstreeks naar Leiden/Nederland of naar Jan en Linda Schuitema in Boom die dan de kaartjes aan de ouders bezorgen. Adres Ryan: IHOB-Boxen, t.n.v. Ryan van Hal, LUMC J-6-P, Postbus 9600, 2300 RC LEIDEN, Nederland of naar Jan & Linda Schuitema, Kerkhofstraat 136, 2850 Boom of tel. 03-294.43.10. of 0485-16.84.80. (Wie een kunstwerk of geld wil doneren kan ook met hen contact opnemen).

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio