Yanina Wickmayer boekt plaats in kwartfinale Rosmalen

Yanina Wickmayer boekt plaats in kwartfinale Rosmalen

Yanina Wickmayer boekt plaats in kwartfinale Rosmalen

Print
Top vijftig. Dat was het objectief van Wickmayer voor 2009. Ze lijkt goed op weg om dat doel veel sneller dan gepland te bereiken, merkt ook topcoach Sven Groeneveld.

Gisteren zette Wickmayer weer een stap in de goede richting met een knappe zege (6-4, 6-3) tegen de Roemeense Cirstea (WTA 27).

“Yanina is klaar om de stap vooruit te zetten”, vond Sven Groeneveld, de topcoach die onder meer Ana Ivanovic naar de top loodste. Sorana Cirstea speelde twee weken geleden nog kwartfinale op Roland Garros. Na zeges tegen rijzende ster Caroline Wozniacki, negen in de wereld én Jelena Jankovic, ex-nummer één.

Dan mag Wickmayer toch ook dromen van een kwartfinale op Wimbledon. Of niet soms? “Goh, je droomt daar altijd van, maar ik ga dat niet speciaal najagen”, zo wuifde ze zelf alle druk weg.

“Tja, kwartfinale. Dat kan altijd bij de vrouwen. Cirstea was dit jaar helemaal niet zo goed bezig. In Parijs versloeg ze Wozniacki die geblesseerd was, maar tegen Jankovic speelde ze wél een heel goede match. Maar ja, bij de vrouwen zie je het vaker: twee sterke partijen en je staat plots in de kwartfinale van een Grand Slam", zegt 'Tennisdokter' Sven Groeneveld.

Het kan dus ook voor Wickmayer? “Ik zie haar de laatste tijd vaker bezig. Ze is inderdaad klaar om de stap vooruit te zetten. Nu zit ze in een stadium dat ze geregeld wedstrijden kan winnen tegen andere meisjes die zo rond de 50ste plaats staan. Een vierde ronde in een Grand Slam is misschien nog wat vroeg, maar het kan.”

FRANK VAN ROOST

Meer sportnieuws