Vrouwenmoordenaar steekt appartement in brand

Vrouwenmoordenaar steekt appartement in brand

Vrouwenmoordenaar steekt appartement in brand

Print
Sint-Niklaas - Een week nadat een 52-jarige vrouw in een brand in een appartement in Sint-Niklaas om het leven is gekomen, blijkt dat het slachtoffer eerst werd vermoord.

Vorige week dinsdag werden enkele bewoners van een appartementsgebouw in een sociale wijk in Sint-Niklaas om 2.30u plots wakker door het geluid van brekend glas. Ze zagen tot hun grote ontzetting dat een naburige flat in lichterlaaie stond. Daar woonde de 52-jarige Liliane Janssens. Haar verkoold lichaam werd na het blussen teruggevonden.

Het parket van Dendermonde vermoedde dat de vrouw, die een alcoholprobleem had, met een brandende sigaret in haar bed in slaap was gevallen. Maar na intensief onderzoek stelde de branddeskundige vast dat er op meerdere plaatsen in het appartement vuur was gesticht. Daarop beval het parket alsnog een autopsie, en die bracht iets helemaal anders aan het licht.

De wetsdokter ontdekte dat er in de longen van het slachtoffer geen rook van de brand zat. Na verder onderzoek op het verminkte lichaam stelden de artsen vast dat de vrouw eerst was gewurgd.

De buren van het slachtoffer hebben die bewuste nacht geen vreemde dingen opgemerkt, maar wisten wel dat de vrouw soms mannen ontving en dat ze schulden had. De vrouw laat vier kinderen na, allen twintigers.

JOVE

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio