Nuno Pinheiro van Maaseik naar het Franse Beauvais

Nuno Pinheiro van Maaseik naar het Franse Beauvais

Nuno Pinheiro van Maaseik naar het Franse Beauvais

Print
De 25-jarige Portugese spelverdeler Nuno Pinheiro verlaat - zoals bekend - ereklasser Noliko Maaseik. Zijn plaats wordt bij de Belgische landskampioen en bekerwinnaar ingenomen door de Nederlandse international Yannick Van Harskamp van Nesselande.

Pinheiro belandde in 2005 in Maaseik, vanuit het Italiaanse Taranto. Hij werd aangeworven als kroonprins van de huidige trainer Vital Heynen, die zijn spelerscarrière vier jaar geleden afsloot. Pinheiro werd snel heuse ‘top’ en droomde het voorbije seizoen openlijk van een exclusieve transfer naar Italië.

Maaseik respecteerde zijn keuze, al wilde hij uiteindelijk graag blijven. Nu blijkt echter dat hij het zekere voor het onzekere heeft gekozen. Zijn toekomst ligt volgend seizoen in Frankrijk. Hij tekent een contract bij VC Beauvais Oise, de ex-club van oefenmeester Alain Dardenne, volgend seizoen nieuw bij Lennik.

De Belg wordt opgevolgd door de Fransman Denys, ex-VC Saint- Quentin. Ook Kristof Hoho maakte bij Beauvais één seizoen vol. De overgang van Pinheiro kan worden beschouwd als een lichte ‘rem’ op zijn carrière, omdat Beauvais als zevende in de Franse Pro A volgend seizoen niet Europees aantreedt. Maar het management koestert grootse plannen.

LP

Meer sportnieuws